Hellas vil selge lukrative tomter

Hellas leter etter kjøpere til et svært lukrativt tomteområde rett sør for Aten, der byens internasjonale flyplass tidligere lå.

Lucas Papademos. Foto: Reuters

Tomtene ligger ved kysten sør for Aten by, ved forstedene Hellenikon og Glifada.Planen er å gjøre det 68 hektar store området om til en fasjonabel Monaco-inspirert by med en blanding av boliger, hoteller, turistattraksjoner og butikker langs en havn.Greske myndigheter er imidlertid ennå ikke ferdige med loven som skal gi rammer for hvordan området kan utvikles.Salget er del av privatiseringsprogrammet som Hellas må gjennomføre i tråd med krav fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).Salg av statlig eiendom og selskaper er ventet å innbringe 50 milliarder euro innen 2015 til det gjeldstyngede landet.- Vi forventer sterk internasjonal interesse for dette prosjektet, sier Kostas Mitropoulos, som er leder for det statlige selskapet som har ansvar for å gjennomføre privatiseringen. Han håper også prosjektet vil bidra til vekst i gresk økonomi.De første budene er ventet innen 30. mars, og salget skal etter planen være sluttført i slutten av 2012. Hellas har forsøkt å overtale Qatar til å investere i prosjektet, men samtalene ble lagt på is for å innfri regler om fri konkurranse. (©NTB)