Ny budkamp om Yahoo

Yahoo har vært gjenstand for bud og budkamp mange ganger tidligere. Here we go again.

Yahoo - Foto: AP

I april 2008 bød Microsoft, etter litt frem og tilbake, 33 dollar pr. aksje i Yahoo (YHOO): Det verdsatte selskapet til 48 milliarder dollar. Yahoo krevde imidlertid 37 dollar per aksje, og Microsoft og Yahoo ble ikke enig.Det første til at Microsoft trakk budet sitt i begynnelsen av mai. Da budet ble trukket stupte Yahoo 15 prosent, og under krakket i november 2008 falt aksjen under 9 dollar.Nå har aksjen hentet seg inn igjen, og nok en gang er det kamp om selskapet. Microsoft er på banen igjen, men det er også flere som er interessert i selskapet. Alibaba, som Yahoo eier 40 prosent av, er i følge Finansavisen en annen.Torsdag ble det også kjent at Blackstone Group og Bain Capital var på banen, kanskje sammen med Alibaba.Prisen kjøperne skal være villig til å by denne gangen ligger imidlertid på rundt 20 dollar. Det verdsetter selskapet til rundt 25 milliarder dollar.Torsdag sluttet aksjen på 16,23 dollar, tilsvarende det halve av det Microsoft var villig til å betale per aksje i april 2008.