Short-skvis i Frontline?

John Fredriksens tankrederi Frontline fosser frem på børsen. - Det kan fort være en short-skvis, sier analytiker.

Front Commander. Foto: Frontline

John Fredriksens tankrederi Frontline stiger hele 19,1 prosent til 21,06 kroner mandag ettermiddag.En analytiker HegnarOnline har snakket med mener det er ikke noen markedsmessige årsaker til dagens oppgang. Han viser til tidligere uttalelser om at selskapet vil ha på plass restruktureringen før julen ringes inn. Tilbakekalling av aksjer trekkes frem.- Kan det være en short-skvis?- Det kan fort være det, sier han.- Fredriksen har klart å trylle frem gode dealer for aksjonærene tidligere, så man må være ydmyk, sier analytikeren.Han anbefaler kundene å holde seg unna Frontline til restruktureringen er i boks.Tankratene er fortsatt svake. Fredag kveld meldte skipsmeglerhuset Bassøe at moderne VLCC-er fra Persiabukta (AG) til Korea fikk rater på worldscale (WS) 58, som var ned 2 WS-poeng i forhold til uken før. Inntjeningen er på 12.710 dollar per dag.. Uken før seilte tankerne inn 16.149 dollar.Moderne VLCC-er til Europa fikk WS 38, som var ned 2 WS-poeng i forhold til forrige uke. Inntjeningen på strekningen er dermed fortsatt negativ.Per november er breakeven-nivåene for Frontlines VLCC-er 30.200 dollar.