A-pressen taus om eventuelt TV 2-salg

Ingen i A-pressens styre vil si noe om utfallet av styremøtet søndag kveld, der det var ventet at et salg av TV 2 til danske Egmont ville bli avgjort.

Publisert 9. jan. 2012 kl. 05.53
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 336 ord
TV 2 Junge, Heiko

Styremøtet ble avsluttet rundt klokka 23. Men verken styreleder Erik Nord eller noen av de øvrige styremedlemmene ønsket å kommentere innholdet i møtet.Sentrale kilder sier imidlertid til Dagbladet at TV 2 er solgt til Egmont, mot de ansattes stemmer.En sentral kilde sier til VG Nett at det vil komme en pressemelding om vedtaket mandag morgen.StrategiskAlt konsernsjef Thor Gjermund Eriksen ville si sent søndag kveld, var at en eventuell beslutning vil bli offentliggjort når den er klar.- Vi regner med å få en avklaring om ikke så lang tid, sa Eriksen.Konsernsjefen sier ikke noe om hvor lang tid det er snakk om, men gjentar det han har sagt flere ganger tidligere - at mediemarkedet er i endring:- Da vi kjøpte Edda, var det en strategisk manøver. Og det er det også andre aktører i mediemarkedet som har behov for å gjøre, blant annet aktører innen kommersiell TV, sa han.HasteinnkaltEtter det NTB forstår, ville styret i mediekonsernet trolig gå inn for å selge sin halvdel av TV 2 Gruppen til danske Egmont. Konsernet ble i fjor høst verdsatt til 4,2 milliarder kroner, ifølge Kampanje.Før helgen ble det hasteinnkalt til det ekstraordinære styremøtet søndag kveld. Et eventuelt salg av TV 2 kan bli offentliggjort før Oslo Børs åpner mandag morgen.Styreleder Erik Nord ville heller ikke før møtet kommentere hva som sto på dagsordenen, eller et eventuelt TV 2-salg.Strid i LOLederen i det femte største LO-forbundet, Leif Sande i Industri Energi, er imot salget. Han representerer en pikant strid internt i landsorganisasjonen. Den mektige LO-lederen, Roar Flåthen, går inn for salg. LO og LO-forbund eier til sammen drøyt 45 prosent.- Jeg er veldig skeptisk. De bør i hvert fall ikke rushe noen avgjørelse, men tenke seg om, sier Sande til VG.Sture Arntzen avviser i likhet med styremedlem Eva Grønseth at A-pressen må selge seg ut av TV 2 for å finansiere kjøpet av Edda Media.- Det siste som er lagt fram for LO-sekretariatet, er at finansieringen av kjøpet av Edda var i orden uten salg av TV 2, sier Arntzen.