Gode ideer ga HMS-pris

Saga Fjordbase fra Florø er kåret til årets HMS-bedrift av Hjelp24. Gode HMS-ideer fra de ansatte som har resultert i smarte løsninger, bidro til at selskapet vant årets pris.

Publisert 13. jan. 2012 kl. 13.17
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 368 ord
Foto: Scanpix

Saga Fjordbase fra Florø er kåret til årets HMS-bedrift av Hjelp24. Gode HMS-ideer fra de ansatte som har resultert i smarte løsninger, bidro til at selskapet vant årets pris.- Etter å ha jobbet iherdig med HMS i mange år, er det ekstra hyggelig å bli verdsatt med denne prisen. Kunder som Statoil og andre oljeselskaper stiller hele tiden store krav til fokus på HMS. Vi ble nylig ISO 14001-sertifisert, og sammen med årets bedrifts-pris fra Hjelp 24 føler vi at dette er med på å understreke vår posisjon som en seriøs og vesentlig logistikkleverandør til offshore-bransjen, sier HMS- og kvalitetsleder Danckert Dankertsen som har jobbet med HMS i konsernet helt siden 1986.Selskapet driver med forsyningstjenester og er etablert på landets største base som går over hele 700 mål. Det er 3,5 kilometer å gå fra den ene enden av basen til den andre. Totalt er det 500 årsverk på basen, der selskapets egne ansatte utgjør 120 årsverk. Dette er faktorer som krever målrettet arbeid med HMS over tid for å få gode resultater.Dankertsen sier at det å engasjere hele organisasjonen er et viktig suksesskriterium for å utvikle HMS-arbeidet i deres selskap.- Vi opplever at det er stor åpenhet i miljøet slik at våre ansatte blir flinke til å rapportere om uønskede hendelser, nestenulykker og forslag til forbedringer. Årlig mottar vi 2000 rapporter som blir håndtert i et elektronisk system. For hvert avvik iverksetter vi i snitt to forebyggende tiltak, noe som utgjør cirka 4000 tiltak i året, forklarer Dankertsen.De ansatte får alltid tilbakemeldinger på saker de rapporterer inn, og på denne måten kjenner de at de blir tatt på alvor. Det var nettopp gode ideer fra selskapets egne ansatte som ga seier i konkurransen om årets HMS-pris.- Tidligere brukte vi kjegler med sperrebånd av plast. Dette var håpløst og blåste bort i typisk vestlandsvær med kraftig vind. Etter forslag fra de ansatte utviklet vi en modell der vi plasserte plastrør i et fundament. Vi kjøpte plastkjetting i ulike farger som dras mellom fundamentene. Dette har blitt et enkelt egenutviklet produkt basert på de ansattes ideer som både bedrer sikkerheten og selges til andre virksomheter. Dette er et lite, men flott eksempel på godt HMS-arbeid i praksis, avslutter Dankertsen.