TV2-salg til utlandet var uaktuelt i oktober

A-pressens styre fikk i oktober beskjed om at Telenor var en mulig kjøper av TV2, og fastslo at det var uaktuelt å selge den norske TV-kanalen til utlandet.

Publisert 13. jan. 2012 kl. 06.50
Oppdatert 13. jan. 2012 klokken 06.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
TV 2 Junge, Heiko

Ifølge protokollen fra A-pressens styremøte 10. oktober i fjor skulle A-pressens kjøp av Edda Media avlyses dersom Egmont ville bruke sin forkjøpsrett til å kjøpe TV2, skriver Aftenposten. Mandag denne uka - tre måneder senere - var salget til danskene imidlertid klart.Dette er grunnen til at enkelte beslutningstakere ble forbauset da de fikk vite at kjøpet av Edda Media skulle finansieres nettopp ved at A-pressen solgte TV2-aksjene til Egmont.Næringsminister Trond Giske (Ap) er blant dem som har uttrykt sin sterke misnøye med salget, noe Leif Sande, varamedlem i A-pressens styre og leder av LO-forbundet Industri Energi, sier han forstår godt:- Dersom Trond Giske fikk samme informasjon som A-pressens styre, forstår jeg at han er forbannet over utflaggingen av TV2, sier Sande til avisa.Ifølge Sande heter det i protokollen fra styremøtet at TV2 og Telenor skulle få anledning til å utvikle noe som ble kalt Nordic Broadcasting, men at Telenor skulle få kjøpe aksjene i TV2 dersom det ikke lyktes.- Det står klart i protokollen at om danske Egmont skulle kreve å få bruke forkjøpsretten, blir det ikke noe salg, sier Sande.A-pressens styreleder Erik Nord vil ikke si noe om beslutningsprosessen, men mener styret hadde et godt grunnlag for beslutningen om salg til Egmont. Heller ikke Telenors ledelse eller LO ønsker å kommentere saken. (©NTB)