Olsen får applaus fra økonomiprofessor

Politikerne har ikke mye til overs for sentralbanksjef Øystein Olsens forslag om å kutte i handlingsregelen. Fra akademisk hold, derimot...

Sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Næringsliv

Sentralbanksjef Øystein Olsen vil endre oljepengebruken av hensyn til konkurranseutsatt næringsliv. Det er klokt, mener økonomiprofessor Hilde C. Bjørnland ved BI.- Olsens forslag er godt. Realavkastningen fra oljefondet har vært under 4 prosent de siste ti årene, hvilket betyr at vi har brukt av formuen vår, sier Bjørnland til NTB.Hun mener regjeringen bør følge opp forslaget så fort som mulig.Også KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen mener regjeringen gjør lurt i å vurdere forslaget nøye.- Jeg tok selv opp dette spørsmålet med finansministeren i Stortinget i januar. Dermed sier det seg selv at jeg synes dette er vel verdt å diskutere, sier Syversen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv