Landene i eurosonen møtes i København fredag for å spikre en styrking av brannmuren som skal hindre en opptrapping av gjeldskrisen.En rekke land utenfor Europa og Det internasjonale pengefondet (IMF) holder tilbake økonomisk hjelp til eurosonen i påvente av at landene selv stiller opp med mer penger.Eurogruppens finansministre skal diskutere hvordan det foreløpige (ESFS) og det permanente krisefondet (ESM) skal slås sammen for å styrke den såkalte brannmuren.Ifølge et utkast nyhetsbyrået Reuters har fått tak i, vil sikkerhetsnettet bli på minst 700 milliarder euro. Men eurolandene er enige om å styrke brannmuren til rundt 800 milliarder euro, ifølge Østerrikes finansminister.Det som nå ligger i kortene er å kombinere de 500 milliardene i ESM med de knappe 200 milliardene i krisepakker til Irland, Hellas og Portugal fra det foreløpige fondet (EFSF).- Det opprinnelige taket på det permanente fondet, ESM, som skal være på plass 1. juli var på 500 milliarder euro. Dette vil dermed innebære en styrking av brannmuren, sier sjeføkonom i storbanken ING, Carsten Brzeski, til NTB.I tillegg åpnes det for å også stille til rådighet resten av EFSF, ca. 240 milliarder euro i en periode fram til midten av 2013. Men dette vil kun kunne skje i en ekstraordinær situasjon. Det vil i så fall måtte godkjennes enstemmig av eurosonens stats- og regjeringssjefer. (©NTB)