Billig arbeidskraft er ikke lenger like lett tilgjengelig, det være seg på fabrikkgulvet eller til mellomledernes kontorer, skriver Reuters. Nyhetsbyrået nevner den amerikanske produsenten av gressklippere Briggs & Stratton som et eksempel på dette.Briggs & Strattons Asia-sjef Mark Plum sier til Reuters at i Kinas største by Shanghai forsvinner mellom 18 og 20 prosent av de ansatte i løpet av ett år.- Andre steder ville det vært katastrofale tall, men her i Kina er det ikke så ille, tilføyer han.Kinesiske myndigheter varslet i januar at de ville øke minstelønnene i enkelte byer og provinser som følge av mangel på arbeidskraft og økende uro blant arbeiderne. I Shenzen nær grensen mot Hongkong skulle minimumslønnen settes opp med nesten 14 prosent.Myndighetene frykter sosial uro etter at den sterke veksten i den kinesiske økonomien har begynt å avta som følge av globale nedgangstider. Lønns- og prisveksten har gått hardt ut over mange kineseres kjøpekraft. (©NTB)