Ikea-milliardær headhuntet nordmann

Ikea-milliardær Ingvar Kamprad headhuntet nordmannen Per Heggenes for å drive velgjørenhet for seg.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Ifølge Bloomberg er Ikea-gründer Ingvar Kamprad Europas rikeste mann med en formue på om lag 270 milliarder svenske kroner.De siste årene har Kamprad signalisert at han ønsker å gi mer til veldedighet, og bestemte seg for å hente inn en person fra næringslivet til jobben.Valget falt på norske Per Heggenes, som i tillegg til å ha vært journalist har hatt ledende posisjoner i pr-byrået Burston-Marsteller i Europa og New York, skriver dn.- Vi vil hjelpe millioner, og da kreves det større organisasjoner med store ressurser, mye erfaring, ekspertise og kontakter med myndigheter. Vår rolle er å være idésprøyte, "project managers", initiere samarbeid. Og selvfølgelig bidra økonomisk, sier Heggenes til avisen.Han mener at Ikea-stiftelsen kan utfordre de store hjelpeorganisasjonene til å bli mer effektive og innovative - å tenke nytt - i hva han kaller "sann Ikea-ånd".

Nyheter
Næringsliv