NHO: Industrien i ferd med å forvitre

Oljebransjen opplever gullalder, men for annen industri ser det dystert ut. - Dette er en type forvitringskrise, sier NHO.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Mens oljebransjen opplever en gullalder, er investeringene i Fastlands-Norge historisk lave. NHO frykter at den tradisjonelle eksportindustrien vil forvitre.NHO-bedriftene forventer at todelingen i norsk økonomi forsterker seg. Bedrifter knyttet til olje- og gassbransjen planlegger å øke bemanningen med nesten 4 prosent både i år og neste år. Eksportbedrifter utenfor petroleumsbransjen ser for seg lavere omsetning, færre arbeidsplasser og historisk lave investeringer, viser næringslivets økonomibarometer som NHO presenterte torsdag.- Vi vil ikke oppleve en krise i morgen eller i 2013, men dette er en type forvitringskrise. Man er nødt til å reinvestere hele tiden for å holde kapasiteten og verdiskapningen oppe, sier NHOs direktør for næringspolitikk, Petter H. Brubakk.Todelingen fører også til store regionale forskjeller. I Rogaland, Oslo og Akershus vil behovet for arbeidskraft de neste åra være stort, mens det er store utfordringer for bedrifter og regioner som lever i skyggen av oljeklyngen, mener NHO. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv