Sentralbanksjef går av etter massiv kritikk

Spanias sentralbanksjef går fra sin stilling før tiden. Han har blitt kraftig kritisert den siste tiden.

Miguel Angel Fernandez Ordonez - Foto: AP
Næringsliv

Miguel Angel Fernandez Ordonez er ferdig som sentralbanksjef i Sapnia og går av 10. juni.Det er en måned før planlagt, melder Bloomberg og TDN Finans.Beslutningen skal være tatt sammen med statsminister Mariano Rajoy.Ordonez har fått ramsalt kritikk den sisten tiden for beslutningen om å nasjonalisere Bankia. Kanskje har han i tillegg vært litt for ærlig og frittalende om tingenes tilstand i spansk økonomi og det spanske bankvesenet?Den spanske avisen El Pais skriver onsdag at EU-kommisjonen vil be finansministergruppen i EU om å gi Spania ytterligere ett år på å redusere budsjettunderskuddet til tre prosent av BNP, mot at myndighetene trapper opp nødvendige reformer.

Nyheter
Næringsliv