Flygelederne tar ut bare fire mann

Forsiktig streikestart for flygelederne fra mandag hvis streiken blir et faktum.

Publisert 27. juni 2012 kl. 16.53
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 114 ord
Flyoppstilling ved Innlandspiren. Foto: Øyvind Markussen / Oslo Lufthavn AS
To flygeledere på Gardermoen og to i kontrollsentralen på Røyken går ut i streik mandag morgen dersom det ikke blir enighet i helgens mekling med Avinor.Norsk Flygelederforening satser på en forsiktig streikestart. Fire flygeledere, fordelt på to ved Oslo Lufthavn Gardermoen og to ved Oslo kontrollsentral Røyken legger ned arbeidet fra mandag morgen dersom det ikke blir enighet i helgens mekling.- Det er jo et beskjedent uttak. Men de kan komme med nye uttak hver eneste dag dersom det blir konflikt. Vi vet ikke noe om eventuelle opptrappingsplaner, sier viseadministrerende direktør og forhandlingsleder Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter til NTB.Det er ennå ikke klart hvilke konsekvenser en streik med fire flygeledere vil få. (©NTB)