Norsk Helikopteransattes Forbund (NHF) varslet onsdag NHO Luftfart og Riksmekleren om plassoppsigelse av 725 ansatte i helikopterindustrien fra torsdag 28. juni.Plassoppsigelsen er et resultat av bruddet i forhandlingene mellom NHF og NHO Luftfart tirsdag ettermiddag.- Arbeidsgiverne har ikke vist noen vilje til å forhandle om våre krav angående pensjon, og dermed har bedriftene tvunget oss til å gå til brudd i forhandlingene og gå videre til mekling, opplyser forbundets leder Øyvind Strøm i en pressemelding.NHF organiserer teknisk og administrativt personell samt funksjonærer i norske helikopter- og vedlikeholdsselskaper.En streik vil kan berøre selskaper som CHC Helikopter Service, Bristow Norway, Lufttransport, Norsk Luftambulanse og Heli-One.Forbundet har i dag rundt 750 medlemmer fordelt på de fleste helikopteroperatørselskapene i Norge. (©NTB)