Nok et elendig tall fra eurosonen

Forbrukerne i eurosonen ser ikke akkurat lyst på fremtiden.

Publisert 28. juni 2012 kl. 12.29
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord
Foto: AP
Endelige tall viser torsdag at consumer confidence-indeksen for eurosonen kom inn på minus 19,8 i juni.Konsensus var at indeksen ikke ville endre seg fra den foreløpige noteringen på minus 19,6. Tallet er et resultat av undersøkelser innen personlig økonomi, arbeidsmarkedet, sannsynligheten for sparing og forventninger til økonomien.Høy forbrukertillit lover godt for økonomien, og indikerer at forbrukere trolig vil øke forbruket, og dermed trigge vekst og potensielt inflasjon. Motsatt vil lav forbrukertillit indikere lavere forbruk og investeringer.Tallet avgjøres av forskjellen mellom positive og negative svar. Et tall over null indikerer derfor positiv forbrukertillit, mens et negativt tall viser en overvekt av negative svar.