Nedrum ble i Oslo tingrett i august i fjor dømt til to års ubetinget fengsel for å ha solgt bilder for 10,5 millioner kroner i utlandet uten å ha betalt skatt. Dommen var i tråd med aktors påstand. Nerdrum anket dommen.- Jeg mener dommen er helt gal, og mener å kunne vise at han de facto har betalt skatt av samme inntekt flere ganger, sier hans forsvarer Pål Berg i advokatfirmaet Brækhus Dege til NTB.Skatteeksperten overtok som forsvarer i februar. Da kastet Nedrum advokat Tor Erling Staff, som forsvarte ham i tingretten.
Nye vitner
Berg vil ikke si noe mer om hvordan han kommer til å legge opp forsvaret av Nerdrum, men sier at han kommer til å føre fire nye vitner. Han bekrefter at hans klient kommer til å stille i retten når ankesaken starter mandag.Odd Nerdrum nektet straffskyld da rettssaken startet i tingretten i Oslo i august i fjor. Han avfeide saken som «bare tøys», og sa at alt er innberettet og gjort opp.Nerdrum står tiltalt for å ha solgt malerier for 14 millioner kroner i perioden 1998-2002 uten å føre inntektene opp på selvangivelsen. Oslo tingrett reduserte beløpet og fant ham skyldig i å ha unndratt skatt for 10,5 millioner kroner.