Stensrud: Vi vurderer alt - også Facebook

- Faktisk er vi indirekte engasjert i Facebook i dag, sier Skagen-nestor Kristoffer Stensrud til HegnarOnline.

Publisert 26. juni 2012 kl. 13.27
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 357 ord
Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.
Facebook har fått kjørt seg på børsen etter den kontroversielle børsintroduksjonen 18. mai i år.På det laveste har aksjen vært nede i 25,52 dollar, nesten 33 prosent under IPO-kursen på 38 dollar. Siden har aksjen hentet seg noe inn, før den i går sluttet ned 3,0 prosent til 32,06 dollar.Det er likevel ned 15,6 prosent siden børsdebuten.Flere analytikere og forvaltere gikk tidlig ut og karakteriserte aksjen . Så i Skagen Fondene var det derfor iallfall én av de tre U-ene (undervurdert, upopulær og underanalysert) som ikke var tilfredsstilt ved Facebooks børsintroduksjon. Vi har spurt gründer og forvalter Kristoffer Stensrud om Facebook er en aksje Skagen noen gang kommer til å vurdere, og hva som i så fall må til.- Vi vurderer alt på gitte tidspunkter. Det avhenger litt av pris, og litt av forretningsmodell. Litt av Facebooks problemstilling er jo at forretningsmodellen fremover ikke er helt avklart i forhold til det kolossale omfanget den har fått.- Det er det som har gjort investorer skeptiske i etterkant, sier Stensrud til HegnarOnline. Han fortsetter med å peke på et av de større selskapene i Skagen Kon-Tikis porteføljer - sør-afrikanske Naspers.- Naspers var en av stifterne av Facebook, og var med og finansierte selskapet i starten. De er inne i en lang rekke tilsvarende situasjoner i både Kina, Afrika og Latin-Amerika, og den virksomheten vises ennå ikke i kursen på det selskapet.- Så der kan du jo si vi er indirekte engasjert i Facebook, avslutter Stensrud. Naspers er et mediekonglomerat. Blant eiendelene er 30 prosent av Mail.ru Group gjennom investeringsselskapet MIH Russia Internet BV. Mail.ru Group eier i dag 37 millioner aksjer i Facebook.Skagen Kon-Tiki eide per 31/5 988.091 aksjer i Naspers, tilsvarende 0,75 prosent av fondet.Posten har en kostpris på 236,7 millioner kroner. Ved utgangen av mai var den verdsatt til 317 millioner kroner.