25 trafikkskoler stengt etter tilsyn

Statens vegvesen har hittil i år stengt 25 trafikkskoler fordi de ikke ga god nok opplæring.

Foto: Statens vegvesen

- I dag koster det tusenvis av kroner å ta førerkortet, og derfor er det viktig å få bort de useriøse aktørene, sier seksjonssjef Erik Lindgren i Statens vegvesen til Bergens Tidende.Foruten de 25 trafikkskolene som har mistet godkjennelsen, har 31 andre fått advarsler. Dersom disse ikke retter mangler som er påpekt, må de stenge.- Det som kjennetegner disse skolene er at de kutter i den obligatoriske undervisningen. De lar blant annet være å kurse dem i forbikjøring og mørkekjøring. I tillegg bruker de mindre tid på denne undervisningen enn de skal. De har for eksempel to elever med seg på den samme kjøretimen, sier Lindgren.Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund skulle ønske Statens vegvesen gjennomførte enda flere tilsyn.- Vi ønsker oss en ren bransje, og da er det avgjørende at det blir gjennomført tilsyn. Samtidig er det viktig at tilsynene blir likt gjennomført i alle regionene. I dag ser vi at det blir lagt vekt på ulike ting når de kommer på tilsyn, sier nestleder Ann Kristin Thomte.Fylkesleder for Trygg Trafikk i Hordaland, Arne Aase, frykter konsekvensene av useriøse trafikkskoler.- I verste fall kan dårlig opplæring føre til at ulykkestallene øker. Alle som skal ta førerkortet har krav på en skikkelig opplæring, spesielt når vi vet hvor mye man må betale for det, sier Aase. (©NTB)