50 mill. for 20.000 OL-billetter er borte

Ledelsen i det norske billettselskapet Euroteam greier ikke levere billettene de har solgt.

A jogger wearing Nike shoes runs along the Charles River in Cambridge, Massachusetts March 20, 2012. Nike, Inc. plans to release its third quarter fiscal 2012 financial results on March 22. REUTERS/Brian Snyder (UNITED STATES - Tags: SPORT BUSINESS) BRIAN SNYDER

Euroteam har solgt 20.000 billetter til OL i London, billetter som med stor risiko ikke vil bli levert eller er ugyldige.Ifølge en kjennelse fra Oslo byfogdembete fra 1. juni i år skriver dommer Steinar Iversen at det er helt i det blå om kundene vil få gyldige OL-billetter, skriver Dagens Næringsliv.Iversen viser til at «London Olympic Games Act 2006» forbyr salg av OL-billetter uten gyldig autorisasjon, noe Euroteam ikke har. Nå sier ledelsen i selskapet at inntektene fra billettsalget, på 50 millioner kroner, er brukt opp.I våres slo det nederlandske betalingsselskapet Global Collect (GC) alarm om Euroteam sitt omfattende salg av billetter til London OL.Selskapet har nå saksøkt Andreas Gyrre og Atle Øyvind Gunnheim Barlaup, som står bak Euroteam, og har nå tatt arrest i de to billettgründernes eiendommer og aksjer for tilsammen 50 millioner kroner. I tillegg er de to er nå siktet for grovt bedrageri av politiet, skriver dn.Presisering: Euroteam-sjefer frikjent for grovt bedrageriDe to gründerne i Euroteam ble frikjent ved Oslo tingretts dom 22. september 2016. Påtalemyndigheten anket ikke dommen. Gyrres advokat, Nicolai V. Skjerdal i Advokatfirmaet Hjort, understreker at det fremgår av dommen at ledelsen i Euroteam har tatt ansvar overfor billettkjøperne da IOC truet med å ugyldiggjøre kjøpte billetter, og at Euroteam ønsket å sikre kundene refusjon i tide til at de kunne områ seg, for eksempel kjøpe billetter hos en annen leverandør, skriver advokat Nicolai V. Skjerdal, Advokatfirmaet Hjort DA, i en epost til Hegnar.no