900 konkurser i 2. kvartal

Fallet i konkurser fortsetter. Her er fallet aller størst.

Brønnøysundregistrene. Foto: Scanpix

Det er begjært 15 prosent færre konkurser så langt i år, sammenlignet med fjoråret. Oslo står for den største nedgangen.Det ble begjært 900 konkurser i andre kvartal i år, en nedgang på 22 prosent sammenlignet med samme tid i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. 661 av disse var foretakskonkurser, mens 239 omfattet enpersonsforetak og personlige konkurser.Telemark og Hedmark synker mest i prosentvis antall konkurser, mens Oslo står for den største nedgangen i absolutte tall. Møre og Romsdal hadde derimot den største økningen, med 22 flere konkurser i andre kvartal i år sammenlignet med fjoråret.Totalt har det blitt begjært 1.975 konkurser så langt i år. Det er 15 prosent førre enn i samme periode i fjor. (©NTB)