Arabiske nasjoner ber Assad gå

Den arabiske liga oppfordrer Syrias president Bashar al-Assad til å gi fra seg makten.

Syrisk protest mot president Bashar Assad. Foto: AP

Den arabiske liga oppfordrer Syrias president Bashar al-Assad til å gi fra seg makten, sa Qatars statsminister mandag.- Det er enighet om behovet for at president Bashar al-Assad raskt går av, sa statsminister sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani natt til mandag til pressen etter et ministermøte i Den arabiske liga.Den arabiske liga er også enig om å be opposisjonen og Den frie syriske arme om å danne en nasjonal overgangsregjering.Thani sa at Assad bør ta den modige beslutningen om å gå av for å redde landet fra de intense kampene som søndag fortsatte å rase mellom regjeringsstyrker og opposisjonen.Søndag ble 123 mennesker drept, hvorav 59 sivile, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. I de siste sju dagene er 1.290 mennesker drept, ifølge organisasjonen. Tre firedeler av dem var sivile.Thani sa at bare ett arabisk land hadde uttrykt innvendinger mot kravet om at Assad går av og at opposisjonen danner en overgangsregjering. (©NTB)