AT&T med knallmargin

Mobilgiganten AT&T gjør analytikernes estimater til skamme.

A Research in Motion (RIM) BlackBerry smartphone handset is pictured along with an Apple iPhone in this illustration picture taken in Lavigny, July 21, 2012. Picture taken July 21, 2012. REUTERS/Valentin Flauraud (SWITZERLAND - Tags: BUSINESS TELECOMS) VALENTIN FLAURAUD

AT&T sin mobildivisjon presenterte kvartalsresultat som overgikk forventningene. USAs nest største mobiloperatør melder om en EBITDA-margin på 45 prosent. Analytikerne ventet ifølge Thomson Reuters 42,5 prosent.Selskapet har fått 320,000 kontraktskunder i andre kvartal, noe som langt overgår snittet av forventningene som lå rundt 233,000. CNBC melder om at selskapet har aktivert 3,7 millioner nye iPhones i andre kvartal.Reslutat etter skatt var på 3,9 milliarder dollar, tilsvarende 66 cent per aksje. Samme kvartal i 2011 presenterte AT&T et resultat på 3,59 milliarder dollar og 60 cent per aksje. Analytikerne forventet et resultat på 63 cent per aksje.Inntektene steg fra 31,5 milliarder dollar til 31,6 milliarder dollar. Her hadde analytikerne forventet 31,7 milliarder dollar.I løpet av kvartalt har AT&T solgt 53 prosent av telefonkatalog-divisjonen til private equity-selskapet Cerberus Capital Management LP for 750 millioner dollar.AT&T handler opp 1 prosent til 35,75 dollar i førhandelen.