Ber om krisehjelp fra den spanske stat

Catalonia kommer til å be den spanske regjeringen om økonomisk støtte.

Spanjoler holder opp sitt flagg - Foto: AP

Regionens finansminister Andreu Mas-Colell bekreftet dette på et direkte spørsmål fra BBC.- Den nåværende situasjonen er slik: Catalonia har ingen annen bank enn den spanske regjeringen. Det er livet, alle kjenner situasjonen i markedene, sa han.Den spanske regjeringen har opprettet et fond for å hjelpe de delvis selvstyrte regionene, som strever med stor gjeld.Myndighetene i Valencia varslet før helgen at de vil be om støtte herfra, og ifølge spanske medier er det ventet at flere regioner vil følge etter.Gjeldsproblemene i regionene har bidratt til å redusere tilliten til den spanske staten i markedene, og dermed har statens lånekostnader økt. (©NTB)