Dårligere enn ventet for Batman-film

Salget av billetter til den nyeste Batman-filmen «The Dark Knight Rises» går dårligere enn ventet.

Fra Batman-premiere i Universal City. Foto: REUTERS/Jonathan Alcorn.

Salget av billetter til den nyeste Batman-filmen «The Dark Knight Rises» går dårligere enn forventet, kanskje på grunn av massakren mot kinogjengere i Colorado.Mange har gått for å se filmen, og det er solgt billetter for 162 millioner dollar i USA og Canada den første helgen den er vist.Men det er likevel betydelig mindre enn de nærmere 200 millionene filmen var ventet å innbringe den første visningshelgen.Få filmer har i år vært sett fram til med så mye spenning som «The Dark Knight Rises». Men det var før en væpnet og forkledd mann åpnet ild mot publikum under en visning av filmen i Aurora natt til fredag. Tolv ble drept og 58 skadd.Etter massakren i Colorado er sikkerheten trappet opp på kinoer i USA, reklamekampanjer er dempet og premieren i Paris er utsatt. (©NTB)