Finanstilsynet ser på Touchpay-svindel

Finanstilsynet vurderer strengere regulering for å sikre at penger ikke havner på avveie.

Emil R. Steffensen. Foto: Finansavisen.

Finanstilsynet ser alvorlig på at en rekke selskaper skal ha blitt svindlet av betalingsterminal-utleieren Touchpay og vurderer strengere regulering for å sikre at penger ikke havner på avveie.Touchpay driver med kort- og langtidsutleie av betalingsterminaler som eies av bankenes betalingsterminalselskap Nets (tidligere Bankenes Betalingssentral BBS). En rekke selskaper mener de har blitt svindlet av Touchpay. Nets har svart med å stenge 250 av Touchpays terminaler.Betalingsterminalbransjen er i stor grad uregulert. Finanstilsynet vurderer å se nærmere på hva som kan gjøres for å hindre svindel.- Som terminalleverandør er selskapene ikke konsesjonspliktige og således ikke underlagt noe tilsyn, sier Emil R. Steffensen, direktør for finans- og forsikringstilsyn i Finanstilsynet, til Dagens Næringsliv.Finanstilsynet mottok bekymringsmeldinger fra berørte selskaper 20. juni. Tilsynet sendte deretter et brev til Nets der de ber selskapet redegjøre for avtaleforholdene knyttet til terminalleverandørene og hvordan kontraktsvilkår følges opp. Nå har tilsynet mottatt redegjørelsen.- Det kan se ut til at man her trenger nærmere oppfølging og mulig regulering, sier Steffensen. (©NTB)