Forbrukerne sender Apple-salget ned

Mye tyder på at Apple vil legge frem langt svakere salgstall.

Apple logo. AP Photo/Paul Sakuma

Mens iPhone-fans verden over avventer at IT-kjempen Apple skal slippe en ny utgave av den populære mobilen, utsetter de kjøp - noe som kan føre til at selskapet poster de tregeste slagstallene og profittveksten på mer enn to år, skriver Bloomberg.Ifølge analytikerne vil trolig Apples største inntektskilde, mobilsalget, levere svakere i selskapets regnskapsmessige 3. kvartal.Den nye iPhone-modellen er ikke ventet før i oktober, skriver nettstedet.- Folk avventer, sier analytiker Andy Hargreaves.Han mener Apples iPhone-salg vil være om lag 25,4 millioner i 3. kvartal mot 35,1 millioner i foregående kvartal.- Det kommer til å være ille nå, men bra senere, sier analytikeren til Bloomberg.