Her er toppsjefenes solide gull-pensjoner

Her er gutta som har pensjonsbetingelser du bare kan drømme om. Og hvem av de tre store tror du raker inn mest?

Publisert 14. juli 2012 kl. 08.47
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 116 ord
Foto: Scanpix / Finansavisen / Finansavisen

Nye tall viser at Statoil-sjef Helge Lund kommer til å få utbetalt 191.000 kroner i pensjon hver måned.Det er dn som har utarbeidet tallene, som er regnet ut ved å se på dagens lønn og en skatteprosent på 50 prosent.Bruker man samme utregningsmetode soper DNB-sjef Rune Bjerke inn 138.000 kroner månedlig mens Telenor-sjef Jon Fredriks Baksaas vil få 120.000 kroner i måneden.En vanlig lønnstager vil til sammenligning kunne få 26.000 kroner i pensjon i måneden.DNB-Bjerke vil ikke kommentere egen pensjon, men informasjonsavdelingen i banken gjør et forsøk.- Bjerkes pensjon er på nivå med tilsvarende norske konsernsjefer, men det er lett å skjønne at folk flest syns dette er mye penger, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB.