Høyesterett avviste Ugland-søksmål

Høyesteretts ankeutvalg har avvist Håkon Korsgaards gigantsøksmål mot J.B. Ugland Holding. Fire års pengekrangel er over.

Haakon Korsgaard. Foto: Finansavisen.

Saken startet i 2008 da Olympia Holding AS følte seg ført bak lyset av Grimstad-konsernet etter en stor skipshandel. Finansforetaket har hevdet at de var snytt for 137 millioner kroner, skriver Agderposten.Olympia Holding hadde tapt i både tingretten og lagmannsretten, og når Høyesterett nå har avvist saken har ikke lenger selskapet ankemuligheter. Dermed er dommen fra Agder lagmannsrett rettskraftig.- Vi er veldig glade, vi. JBUH er ferdig med alt, og kan nå se fremover, sier advokat og styre-nestleder Tom Bernhard Knudsen i Ugland.Bakgrunnen for søksmålene var milliardhandelen da JBUH solgte selskapets shippingdivisjonen til indiske Siva Ventures for 305 millioner dollar. Olympia fikk 39,5 millioner dollar for sine rettigheter, mens JBUH fikk 62 millioner dollar av inderne. Olympia følte seg derfor snytt for differansen på 22,5 millioner dollar. (©NTB)