Nå er det laksefeber i sør

Laksefisket i elevene sør for Trøndelag ligger nå an til å bli det beste på mange år.

Foto: Scanpix

2012-sesongen ligger ifølge fangstrapportene an til å bli den beste på mange år i elvene sør for Trøndelag. I enkelte elver kan det bli en økning i fangsten på opptil 40-50 prosent, skriver Dagens Næringsliv.Ifølge avisen er også gjennomsnittsvekten en god del høyere enn i fjor.I slutten av mai spådde Jens Christian Holst ved Havforskningsinstituttet overfor DN at fangsten i sør ville bli eventyrlig på grunn av usedvanlig god mattilgang for den store laksen i Norskehavet. Nå ser det ut som om han får rett.- Har du en god modell og gode data, da blir også resultatet deretter, sier han til avisen.- Hverken modellen eller dataene er gode nok til å gi forvaltningsråd ennå. Men de er gode nok til at jeg overhodet ikke er redd for villaksens fremtid, sier Holst.Følge HegnarOnline på Facebook her!