Nesbø tjente 10 mill. mer

Suksessforfatter Jo Nesbø kan smile hele veien til banken.

Jo Nesbø - Foto: Scanpix

Årsregnskapet for 2011 er usedvanlig hyggelig lesning for forfatter og investor Jo Nesbø, skriver VG.Driftsinntektene i Skriveverkstedet var på 19,2 millioner kroner, opp 12,7 millioner kroner fra 6,5 millioner kroner i 2010, og over 4 millioner kroner mer inn i 2009, som er Nesbøs beste år.Avisen skriver at det gikk verre med Nesbøs finansinvesteringer, der avkastningen falt fra tre til én million kroner.Men han hamstret aksjer og obligasjoner over en lav sko. Ved utgangen av året var bokført verdi på dette økt fra 25,8 til 45,6 millioner kroner. Nesbø er tidligere aksjemegler, må vite.Resultat før skatt endte på 18,4 millioner kroner. Etter å ha betalt 7,7 millioner i skatt satt Nesbø igjen med 10,6 millioner kroner etter skatt.Det betyr at 2009 fremdeles er toppåret, med et resultat etter skatt på 12,7 millioner kroner.