Nets dekker tap etter kortterminal-svindel

Betalingssystemet Nets dekker tapene etter at flere firmaer opplevde kortsvindel fra firmaet Touchpay.

Illustrasjonsfoto: Nets

Betalingssystemet Nets dekker tapene etter at flere firmaer opplevde kortsvindel fra firmaet Touchpay. Erstatningene kan bli på flere titalls millioner kroner.De siste ukene har minst 15 selskaper anmeldt betalingsterminal-firmaet Touchpay for svindel etter at de ikke fikk utbetalt pengene som er betalt gjennom terminalene. Politiet bestemte seg torsdag for å etterforske saken.Selskapet er tilknyttet betalingssystemet Nets - det tidligere Bankenes Betalingssentral. Nets stengte 250 terminaler etter at Touchpay ble anmeldt, og nå vil de dekke firmaenes tap. Disse kan være på flere titalls millioner kroner, skriver Aftenposten.- Jeg er svært glad for at Nets nå vil dekke alle kostnadene kundene har hatt, sier advokat Niels Kristian Axelsen til avisa. Axelsen representerer flere av firmaene som har tapt penger.Ifølge Aftenposten har det samme nettverket av selskaper som har drevet utleie av terminaler, solgt 100 kilo gullbarrer til mottakere i Norge. To personer i dette nettverket er siktet for smugling av 41 kilo gull inn til Norge, og en annen er siktet for grov momssvindel knyttet til kjøp og salg av gull. (©NTB)