Orkla skuffer

Orkla leverte overskudd - i motsetning til i 2. kvartal i fjor. Men det var ikke dette markedet hadde sett for seg.

Åge Korsvold. Foto: Finansavisen.

Orkla melder om et resultat etter skatt på 300 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot minus 2.638 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 529 millioner kroner.Resultat per aksje ble 0,30 kroner, mot minus 2,60 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,52 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble 541 millioner kroner, sammenlignet med minus 2.387 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 809 millioner kroner.Driftsresultatet ble 765 millioner kroner, mot 703 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 1.038 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 15.145 millioner kroner, sammenlignet med 15.897 millioner kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 15.403 millioner kroner.- Ny ledelse er sterk på merkevarer Selskapet skriver i rapporten at det i 1. halvår er kostnadsført 375 millioner kroner knyttet til REC.Orklas kontantstrøm fra driften (før investeringer) kom inn på 1.672 millioner kroner i 2. kvartal, mot minus 378 millioner kroner i samme periode i fjor.- Orkla er i en overgangsfase til å bli et rendyrket merkevareselskap. Den nye konsernledelsen har sterk merkevarekompetanse. Dette vil sikre at vi opprettholder fokus på god drift og organisk vekst, samtidig som vi gjennomfører strukturelle endringer.- Kjøpet av Jordan er helt i tråd med vår strategi om å ekspandere innen Merkevareområdet, sier konsernsjef Åge Korsvold.Her er rapporten og presentasjonen.Følg HegnarOnline på Facebook her!