Regnvær har gitt rekordlav strømpris

Det settes regnrekorder, og vannmagasinene fylles opp. Prisen på strøm er nå kuttet til en firedel, og kraftprisen vil trolig holde seg lav.

Regnvær i Oslo. Foto: HegnarOnline

Kraftbørsen Nord Pool som selger strøm til energiverk i hele Norden, solgte strøm til 6,9 øre per kilowatt time forrige uke. I fjor på samme tid var prisen 27,8 øre, skriver Aftenposten.Alt regnet har gitt økt tilsig i vannmagasinene, og mer vann i magasinene betyr billigere strøm. For familier kan det første halvårets strømregning bli 3.000 kroner lavere enn i fjor.- Markedet er veldig væravhengig. Når vannstanden i magasinene er høy, slår det tilbake på prisene, sier Stina Johansen i Nord Pool.Mandag var prisen hos Fjordkraft 8,73 øre for en kilowattime strøm. Snittprisen var over 22 øre i juni. Sammenlignet med i fjor sommer er prisen redusert med over 50 prosent, sier administrerende direktør Sverre Gjessing i Fjordkraft.Ved siden av været, bidrar også den økonomiske krisen i Europa til å presse kraftprisen nedover.Hos Lyse tror man strømprisen vil holde seg lav lenge, og i alle fall langt under normalnivået de siste årene.- Strømprisen blir høyere, men ikke høy. Selv om kraftprisen stiger 20 øre, vil strømmen fortsatt være billigere enn vanlig, sier konserndirektør Ole Gabrielsen i Lyse til Stavanger Aftenblad.