- Ser ekstremt sterkt ut for Yara

Sparebank 1 Markets-analytiker Henrik Schultz ser lyst på Yaras fremtid.

Yara-sjef Jørgen Ole Haslestad. Foto: Finansavisen

Yara viser vei på en stigende Oslo Børs onsdag, og er i skrivende stund opp 1,7 prosent til 285,60 kroner etter at selskapet leverte overbevisende tall for 2. kvartal i morges.Sparebank 1 Markets-analytiker Henrik Schultz karakteriserer tallene som "overraskende gode".- Vi ser også for oss et ganske sterkt 2. halvår for Yara, men så får vi se på hvordan markedsforholdene og balansen utvikler seg etterhvert, sier han til Reuters.- Rammebetingelsene er ekstremt sterke for Yara i øyeblikket, men over tid har dette en tendens til å jevne seg ut. Så jeg er ganske overbevist om at vi litt frem i tid vil se tilbake på dette som et usedvanlig godt kvartal, legger han til.Schultz hadde før rapporten en kjøpsanbefaling med kursmål 330 kroner.- Jeg ser ingen umiddelbar grunn til å gjøre noen endringer på det, sier han til nyhetsbyrået.Analytikeren ser dermed en oppside i aksjen på rundt 17 prosent.Morgan Stanley, derimot, ser ifølge Reuters potensialet for en 10 prosents oppgradering i konsensus for resultat per aksje i 2012.Følg HegnarOnline på Facebook her!