Slik investerer han sine titalls millioner

At forfatter Jo Nesbø har til salt i grøten visste de fleste. Slik skal den tidligere aksjemegleren få pengene sine til å ese ytterligere.

Jo Nesbø - Foto: Scanpix

Jo Nesbø hadde rekordstore bokinntekter i fjor og hans selskap Skriveverkstedet fikk et overskudd på 18,4 millioner kroner før skatt.Etter å ha betalt 7,7 millioner i skatt satt Nesbø igjen med et årsresultat på 10,6 millioner kroner.Forfatteren har aldri tjent så mye penger på sine bøker som i 2011, skriver DN, selv om resultat etter skatt var høyere i 2009.Les også: Nesbø tjente 10 mill. merOverskuddet i 2010 (resultat etter skatt) var 7,1 millioner kroner. I 2009 var det 12,7 millioner kroner.Det er i all hovedsak Nesbøs siste bok Gjenferd som fører til at pengene fyker inn i kassen.Boken solgte over 300.000 eksemplarer, inkludert lydbøker og salg via bokklubber.Nesbø selv får rundt 50 kroner for hver eneste bok som selges.Store deler av Skriveverkstedets penger er nå plassert i ulike fond. 29 millioner er plassert i aksjefond - opp fra 17,4 millioner i fjor.11,4 millioner er plassert i obligasjons- og pengemarkedsfond. Denne posten er økt fra 7,4 millioner kroner året før.Totalt har Nesbø plassert over 45,6 millioner kroner i finansmarkedet.