Søreuropeere klager på forsinkede krisetiltak

Spania, Italia og Frankrike krever at planlagte tiltak som skal hjelpe kriserammede europeiske banker, må iverksettes umiddelbart.

Foto: AP

Tiltakene som innebærer direkte tilførsel av kapital til bankene, ble vedtatt på EU-toppmøtet 29. juni. Men det er ikke meningen at de skal tre i kraft før etter at det er opprettet et nytt felleseuropeisk finanstilsyn, noe som neppe skjer før i 2013.Dette er ikke godt nok for Spania, Italia og Frankrike, som tirsdag krevde at avtalen fra toppmøtet trer i kraft umiddelbart.- Hastighet er avgjørende for suksessen til ethvert europeisk tiltak, heter det i en felles uttalelse fra de tre landene.Den økonomiske krisen i Spania har forverret seg den siste tiden, noe som har utløst frykt for at landet vil trenge økonomisk krisehjelp. Vedtaket på toppmøtet i slutten av juni er ment å skulle hjelpe spanske banker som har problemer med å skaffe kapital. (©NTB)