Spår en utflatning i stålmarkedet

Sør-Koreansk stålgigant tror det kinesiske stålmarkedet treffer bunnen i tredje kvartal.

Kinesiske flagg ved den Kinesiske mur. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Junge, Heiko

Sør-Koreanske Posco, som er verdens fjerde største stålprodusent, forventer at stimuleringstiltak fra myndighetene i Kina vil føre til en utflatning i landets stålmarkedet i tredje kvartal, melder Reuters.Finansdirektør i Posco, Park Ki-Hong, er likevel bekymret for styrken av den forventede økonomiske oppgangen i Kina, som er verdens største forbruker og produsent av stål.Selskapet la tirsdag frem ferske kvartalstall, som viste røde tall for andre kvartal på rad.Kinas minkende etterspørsel etter stål, kombinert med landets kroniske overproduksjon, har drevet kinesisk eksport av metallet til det høyeste nivået på over tre år. Det forverrer prisene i land som Sør-Korea, hvor Posco selger 60 prosent av sine produkter.Følg HegnarOnline på Facebook her!