Telenor frykter mobilkaos søndag

Telenor frykter at mobilnettet vil bli overbelastet og bryte sammen i Oslo søndag.

Oslo Rådhus - Foto: Scanpix

Oppfordringen til alle som befinner seg i Oslo sentrum er derfor å begrense mobilbruken og avtale møtested med andre på forhånd.- På det verste kan det bli vanskelig å få ringt hverandre hvis det er mange som bruker data samtidig, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til NRK.Under rosetoget i Oslo i fjor var det store problemer med mobilnettet. Da var det 200.000 tusen mennesker samlet på Rådhusplassen. Telenor frykter en gjentakelse.- Det er lite vi kan gjøre. Vi har gjort alt som det er mulig å gjøre. Vi har økt basestasjonene med så mye kapasitet som mulig, sier Amundsen.Telenor frykter særlig at mange av dem som følger minnekonserten på Rådhusplassen vil bruke mobilen til å oppdatere Facebook, Twitter og legge ut opptak på YouTube.- Det beste ville vært hvis folk nøyde seg med noen tekstmeldinger, sier Amundsen. (©NTB)