Tidligere banksjef pågrepet på flyplassen

Den tidligere banksjefen er pågrepet av politiet, som etterforsker bankens sammenbrudd.

The offices of a branch of the Anglo Irish Bank in central Dublin, Ireland, Tuesday, Nov. 16, 2010. Europe's debt crisis reached a critical juncture Tuesday, as finance ministers sought to keep Ireland's market turmoil from triggering a domino effect that could topple other vulnerable nations like Portugal and fray the region's economic unity. Only months after saving Greece from bankruptcy in May, the 16-country eurozone has been shaken anew by concerns that Ireland will be unable to sustain the cost of its banks' failure, suggesting only another bailout can now soothe investors' jangled nerves. (AP Photo/Peter Morrison) Peter Morrison

Sean Fitzpatrick ble arrestert på flyplassen i Dublin og vil bli siktet for finansielle regelbrudd, ifølge en anonym kilde. Politiet etterforsker bankens sammenbrudd. Kollapsen førte Irland ut i en dyp økonomiske krise.Han har også tidligere vært pågrepet, men har aldri tidligere blitt framstilt for retten.Fitzpatrick ledet Anglo Irish Bank da den bygget seg opp til å bli den mest vellykkede institusjonen gjennom sin lånevirksomhet under den irske oppgangsperioden. Da eiendomsboblen brast, gikk banken på enorme tap og ble overtatt av staten. Det kostet irske skattebetalere over 30 milliarder euro, og bidro sterkt til at landet måtte be om internasjonal hjelp.Mandag ble to andre banktopper framstilt for retten, anklaget for å ha forsøkt å manipulere kursen på bankaksjen da den falt som en stein i 2008. (©NTB)