Touchpay-sjef tiltalt for tyveri

Lederen for Touchpay, som beskyldes for storstilt underslag med betalingsterminaler, er tiltalt for biltyveri og dokumentfalsk. Han nekter kjennskap til sitt eget selskap.

Illustrasjonsfoto: Nets

Tidligere denne uken endret 32-åringen sin folkeregistrerte adresse til «uten fast bopel». Han ble ifølge Brønnøysundregistrene ny daglig leder i Touchpay 29. juni. Han har flere tidligere dommer mot seg knyttet til narkotikavirksomhet, vinningskriminalitet, brudd på våpenloven og heleri, skriver Dagens Næringsliv.Onsdag ble han tiltalt for biltyveri og dokumentfalsk i en sak som ikke skal ha sammenheng med Touchpay.- Det dreier seg i det vesentligste om generell vinningskriminalitet av en helt annen art enn det Touchpay-saken dreier seg om, sier politiadvokat Lars Reinholt-Østbye i Follo politidistrikt.Gjennom sin advokat John Arild Aasen forteller 32-åringen fra Østfold at han er helt ukjent med selskapet Touchpay og at han stiller seg uforstående til sin tilsynelatende rolle som daglig leder. Han kjenner heller ikke til en rekke involverte personer når navnene nevnes for ham.Svenske Peter Mikael Rundström, som står oppført som styreleder i Touchpay, og som var registrert som daglig leder fram til 29. juni, nekter også for å ha hatt noe med Touchpay å gjøre på flere måneder.Rundström forteller at han ikke kjenner 32-åringen og nekter for å ha noe ansvar for underslaget i millionklassen som selskapet nå er anmeldt for.Touchpay har markedsført seg som Norges største autoriserte utleieforhandler av betalingsterminaler fra Nets (tidligere Bankenes Betalingssentral, BBS). Nets har stengt rundt 250 av Touchpays terminaler etter at omsetningen til mange av selskapets kunder forsvant. (©NTB)