Yara-sjefen: Vi kan få en katastrofe i USA

Tørken i USA får Yara-sjefen til å slå alarm. - Vi klarer ikke å selge mer og dyrere over natten, sier han.

Foto: Finansavisen

Yara viser vei på en stigende Oslo Børs onsdag, og er i skrivende stund opp 2,9 prosent til 288,70 kroner etter at selskapet leverte overbevisende tall for 2. kvartal i morges.Yara-sjef Jørgen Ole Haslestad karakteriserer situasjonen i det amerikanske kornmarkedet som "alarmerende stram".Skyhøye priser har null effektUSA er i disse dager inne i den verste tørken i landet siden midten av 1950-tallet. Siden starten av juni er hvete- og maisprisene opp rundt hhv. 36 og 50 prosent.- Men sånne alarmerende prishøyder som de har, har ingen spesiell effekt på oss. Det er kortsiktig, og vi klarer ikke å selge noe mer og dyrere gjødsel over natten, sier Haslestad til Reuters.- Dog håper vi dette ikke blir situasjonen på lang sikt, for når du har sånne enorme utslag, har det også som regel en negativ effekt. Da må du måtte stramme inn på ting, fortsetter han.Utelukker ikke katastrofe Haslestad erkjenner ifølge nyhetsbyrået at situasjonen er dramatisk, og utelukker ikke at det kan bli enda verre for amerikanske bønder.- Skulle det bli to måneder til uten regn, er det katastrofe i Amerika. Får du regn om 14 dager, har du ødelagt mye av avlingen, men da kan du plante inn andre produkter som bøndene kan tjene på, sier han til Reuters.Følg HegnarOnline på Facebook her!