Dykkere kan ha funnet berømt sjørøverskip

Ifølge legenden er skipet fylt av gull.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 13.50
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
Den beryktede Kaptein Sabeltann (Terje Formoe). Foto: Scanpix

Dykkere i Tonga har funnet et skipsvrak som trolig er et britisk sjørøverskip som sank på starten av 1800-tallet. Ifølge legenden er skipet fylt av gull.Skipet Port-au-Prince ble angrepet av lokale krigere i 1806 utenfor Tongaøyene i Stillehavet. Nesten hele mannskapet ble drept etter ordre fra kongen.Lokalbefolkningen skal ha kapret jern og kanoner fra skipet, men kongen ga så ordre om at skipet skulle senkes med gullskatten om bord.Skipet har siden vært forsvunnet, helt til dykkere oppdaget et skip som passer til beskrivelsen i forrige måned, opplyste Tongas turistdepartement torsdag.Hvis skipet viser seg å være det de tror det er, er trolig skatten fortsatt om bord, sa departementets talskvinne. (©NTB)