- Eurosonen kan leve med at Hellas feiler

- Grekerne vet at de har sin skjebne i egne hender, sier Tysklands nestkommanderende.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 11.07
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 11.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
Angela Merkel og Philipp Rösler. Foto: REUTERS/Tobias Schwarz.

Tysklands viseforbundskansler, FDP-leder og økonomiminister Philipp Rösler har uttalt seg om eurokrisen i et intervju med Spiegel Online.Her sier han at eurosonen kan takle et betalingsudyktig Hellas.- Blir ikke reformene i Athen satt ut i livet, kan ikke Hellas få en ytterligere, tredje redningspakke. Det vet også den greske regjeringen, og trekker forhåpentlig sin konklusjon.- Vi vil ikke at Hellas blir betalingsudyktig (insolvent), men om nødvendig kan vi leve med følgene. I mellomtiden finnes effektive, europeiske mekanismer for stabilisering av fellesvalutaen (euroen). Grekerne vet: De har sin skjebne i egne hender, sier Rösler.En endelig Hellas-rapport fra troikaen (EU, IMF og ECB) ventes ifølge TDN Finans å være ferdig innen medio september.Intervjuet kan du lese her (på tysk).Følg HegnarOnline på Facebook her!