Happy hour mens New Orleans venter på Isaac

- Bourbon Street, der vi bor, er nå helt folketom, rapporter vår ferierende i New Orleans.

Happy hour før Isaac kommer. Foto: Øystein Schmidt
Næringsliv

I fjor var journalist Øystein Schmidt, HegnarOnline, på ferie i USA og ble evakuert fra Atlantic City på grunn av orkanen Irene.I år er han på ferie og sitter tirsdag og venter på at en annen orkan på I - Isaac - skal treffe i New Orleans.Han kan fortelle at byen fremstår som en spøkelsesby og at Boubon Street, der han bor, og som vanligvis syder av liv og festglade mennesker, nå er helt folketom.Barer, butikker og restauranter har slått opp plank og panel foran vinduer og dører, slik at det nesten ser ut som alt er nedlagt og konkurs.- Enkelte plasser holder imidlertid åpent og dit er det overraskende mange som har funnet veien. Det er folk som har blitt værende i byen sin og hygger seg mat, drikke og gode venner, kan Schmidt fortelle.- Det er også en del turister som har valgt å bli værende, slik som oss, legger han til, og forteller om overraskende god stemning der han befinner seg.Byens innbyggere har forberedt seg som best de kan og i et bakrom, bak et gittergjerde, ligger for eksempel en speedbåt med stor motor klar i tilfellet Isaac skal forsøke å matche Katrina, som rammet byen for 7 år siden i disse dager og la det meste under vann.

Nyheter
Næringsliv