Hedgefondforvalterens beste kort

Hedgefondforvalter og investeringssjef i Storm Capital, Morten E. Astrup mener det ikke så mye som kan gå galt. Vel og merke om man har riktige kort på hånen. Han flashet kortstokken i HegnarTV.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 16.44
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord
Morten Astrup. Foto: Finansavisen.

Økonominyhetene på på de viktigste hendelsene på Oslo Børs som satte ny årsbeste torsdag, samtidig som den såkalte "fryktindeksen", VIX, handles rundt historisk lave nivåer. Det var også teknisk analyse av indeksene, valuta, brentolje, Statoil og Telenor. Chartene finner du på våre Facebook-sider .I Økonominyhetene torsdag var det intervju med hedgefondforvalter og investeringssjef Morten E. Astrup.- Det vi er opptatt av er at denne krisen sannsynligvis resulterer i at det trykkes forferdelig mye Euro og Dollar. Derfor synes vi det er greit å ha en del eksponering mot eiendom, sa Astrup som tror det fort kan resultere i en inflasjon på 4 prosent.Storm Capital er også eksponert mot eiendom i Norge.- Det er et derivat av oljeprisen, sa han. Siden Storm selv er eksponert mot dette derivatet, får man gå ut fra at Storm ikke venter priskrakk i olje.Blant selskapene på Oslo Børs tror Astrup på oljeservice, olje og shipping. Hans eksponering er i hovedsak gjennom obligasjonsmarkedet.- Det er mye investeringsbehov nå der de bankene som har kompetanse til å finansiere ikke har balanse til å finansiere, sa han. Astrup vil ha selskaper med mye kontanter som har vist at de tør å selge ut datterselskaper når de får en god pris og ikke forelsker seg i dem. Fasiten på Astrups resonnement er Aker.Se opptak av sendingen her Vi benytter flash på våre TV-sider. Flash kan lastes ned her .Har du spørsmål, tilbakemeldinger eller ønsker om tekniske analyser, send de til tvtips@hegnar.noSe også sendingen på TV8 hver dag klokken 17:00 og 21:00.Du kan se økonominyhetene på TV8 Oslo, TV8 Asker & Bærum, TV8 Follo, TV8 Romerike og TV8 Østfold.TV8 sender på Get (kanal 23), Canal Digital (kanal 16, 17, 53 og 54), RiksTV (52 og 53) og på Altibox.