Konsumprisene overrasker litt

Analytikerstanden hadde ventet seg en kjerneinflasjon på 1,2 prosent i juli. Det var ikke helt innertier. Sjekk hvilke varer som drar opp - og ned (oppdatert).

Publisert 10. aug. 2012 kl. 10.15
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
Foto: Scanpix

Konsumprisindeksen i Norge falt 0,5 prosent fra juni til juli. Den viktigste årsaken til nedgangen var prisfall på elektrisitet, inkludert nettleie på 11,8 prosent.Prisene på klær og skotøy falt samlet 4,9 prosent fra juni til juli, mens prisene på hotelltjenester gikk tilbake 11,1 prosent.I motsatt retning trakk flyreiser, og særlig utenlandsreiser, med en prisoppgang på 22,5 prosent fra juni til juli.På årsbasis steg indeksen 0,2 prosent.Kjerneinflasjonen Kjerneinflasjonen (KPI-JAE), konsumprisindeksen justert for avgiftsendringer og energipriser, steg 1,3 prosent på årsbasis i juli. Konsensus lå på 1,2 prosent.12-månedersveksten var dermed opp fra 1,2 prosent i juni.Den siste måneden var kjerneinflasjonen uendret, sesongjustert.Mer om KPI her.Produsentprisene opp Produsentprisindeksen (PPI) steg 1,1 prosent fra juni til juli.Oppgang i oljeprisen trakk den totale indeksen opp, mens lavere strømpriser trakk motsatt vei.Mer om PPI her. Følg HegnarOnline på Facebook her!