Kværner bøtelagt etter arbeidsulykke

Verftet Kværner Verdal har vedtatt en bot på 900.000 kroner ilagt etter en fallulykke i februar.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 22.55
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 100 ord
Kran og stilas ved Kværner i Verdal - Foto: Scanpix

Kværner Verdal AS erkjenner ikke straffskyld, men har etter en helhetsvurdering besluttet å vedta forelegget, heter det i en pressemelding.Ulykken i Verdal skjedde 8. februar da en kran knakk og tre personer falt 35 meter. En kvinne i slutten av 40-årene og to menn på rundt 40 år ble alvorlig skadd.Kværner har samarbeidet med politiet og Arbeidstilsynet under etterforskningen av ulykken. Selskapet har også utført en egen gransking, og det er på bakgrunn av dette at det godtar forelegget.Kværner har etter ulykken forbedret sikkerheten ved verftet i Verdal, og Arbeidstilsynet bekrefter at selskapet har oppfylt alle pålegg, opplyser Kværner. (©NTB)