KjøpLogg inn

Mener Norwegian nedprioriterer sikkerhet

Svensk pilotförening advarer mot dårlig flysikkerhet som følge av Norwegians bruk av innleide flygere. Norwegian avviser kritikken og sier det er ledelsens ansvar å styre selskapet.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 10.57
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
Norwegian LN-NOY

Norwegians egne flygere er opprørt over at selskapet bruker innleid personale fra utenlandske selskaper, skriver Dagens Nyheter. Dette kan gå ut over sikkerheten, advarer Svensk pilotförening, som sammenligner Norwegian med Ryanair. Det irske selskapet er blitt det store forbildet for moderne flyselskap, mener en svensk flyger i Norwegian, som vil være anonym.- Det er veldig lite arbeidsregulering igjen. Det innebærer at de ansatte blir slitnere, og passasjerens sikkerhet står på spill, sier flygeren.- Norwegian begynte med ansatte, men hele ekspansjonen gjøres nå med kontraktsansatte flygere som på papiret er ansatt i Malaga eller Helsingfors. De kan få sin lønn utbetalt i skatteparadis som Isle of Man eller Jersey - mens de fortsatt jobber i Skandinavia, sier foreningens leder Gunnar Mandahl.Norwegians informasjonssjef Åsa Larsson sier selskapet må se på kostnadene for å kunne konkurrere med andre selskaper i Europa. Hun understreker at det er ledelsen i selskapet, og ikke flygerne, som skal utforme selskapets strategi.- Vi ser det ikke som forsvarlig å ansette noen fast i løpet av de første årene på et nytt marked, sier Larsson.Les Norwegians tilsvar her: - Usannheter om Norwegian - igjen.