Nye sjokktall fra Kina

Frykten for en hard landing i Kina dempes ikke av ferske tall for handelsbalansen.

Kinesiske flagg ved den Kinesiske mur. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Junge, Heiko
Næringsliv

Kinas handelsbalanse for juli kom inn med et overskudd på 25,1 milliarder dollar.Det er langt under konsensus, som ifølge vår makrokalender lå på 35,05 milliarder dollar.I samme periode i fjor var handelsbalansen 31,5 milliarder dollar.Eksporten steg bare én prosent sammenlignet med juli i fjor, mot ventet 8,6 prosent - et estimat som ifølge Reuters allerede var tatt kraftig ned grunnet frykt for fallende etterspørsel fra Kinas to største utenlandske kunder - eurosonen og USA.Importen steg 4,7 prosent på årsbasis, den svakeste vekstraten siden april, og langt under forventningene på 7,2 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv