Ola Nordmann med enda mer gjeld

Ferske tall fra SSB fredag viser at nordmenns gjeld øker.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 10.24
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
Foto: Scanpix

Foreløpige tall fra SSB offentliggjort fredag viser at kredittindikatoren K2 viste en vekst på 7,1 prosent det siste året frem mot utgangen av juni.Veksten i den forrige 12-måndersperiosden var 6,7 prosent, melder TDN Finans.Veksten i det glidende snittet for mars til mai falt til 5,7 prosent fra 6,4 prosent måneden før.Husholdningenes innenlandske bruttogjeld steg 7,1 prosent de siste 12 månedene ved utgangen av juni, det samme som tallene viste ved utgangen av mai.Tolvmånedersveksten i bruttogjelden til ikke-finansielle foretak kom inn på 6,8 prosent ved utgangen av juni sammenlignet med en vekst på 6 prosent ved utgangen av mai.Kredittindikatoren K2 måler hvor stor innenlandsk bruttogjeld næringsliv, husholdninger og kommuner har.